fbpx

Husker du at bruge broccoli stokkene?
Lad være med at smide den ud. Den indeholder masser af de gode vitaminer og mineraler og smager skønt. Tænk på den som en gulerod – og brug den på sammen måde. Jeg bruger den som regel i min smoothie, juicer den eller river den i strimler til salaten. Eller som her, i en lækker cremet pesto. 

Ingredienser: 

2 broccolistokke
1 håndfuld persille eller andre friske krydderurter
1 håndfuld ruccola eller spinat
2 fed hvidløg
1 håndfuld parmesan
1½ dl græskarkerner
1 dl ekstra jomfru olivenolie
2 citroner
Vand
Salt og peber

Tilberedning

Rens broccolistokkene og skyl krydderurter samt de grønne blade. Skær skrællen af den ene citron.

Blend alt det grønne, hvidløg, parmesan, den skrællede citron, græskarkerner og olivenolie (pas på – den bliver hurtig varm).

Smag til med salt, peber og citronsaft. Tilsæt vand, til du synes den har rette konsistens.

 

Har du brug for flere grønne opskrifter, kan du købe Funktionel Kost bogen for 150 kr. her: Biologisk Balance | – Funktionel Kost