fbpx

FUNKTIONEL KOST

En stærkere og sundere udgave af dig selv

Hvad betyder kosten for vores krop og hvad er funktionel kost?

Funktionel kost er nærende og forbundet med en række sundhedsmæssige fordele. Den er rig på vigtige næringsstoffer som vitaminer, mineraler, antioxidanter, fibre og sunde fedtstoffer. Formålet med funktionel kost er at understøtte og optimere til et velfungerende immunforsvar.

OM BOGEN

I bogen er der 28 lækre opskrifter, som alle er rige på de vigtige næringsstoffer og derfor medvirker til en række sundhedsmæssige fordele, som kan hjælpe og optimere immunforsvaret. Sidst i bogen er der et råvareskema samt madpyramide, der kan gøre hverdagen en smule nemmere og måske inspirere til nye madoplevelser.

Mad kan jo altid debatteres, men alle opskrifterne er udarbejdet med udgangspunkt i, at råvarerne arbejder i den rigtige retning, når det handler om at bekæmpe inflammationer i kroppen. På den måde håber jeg at kostforandringen bliver et tilvalg og ikke et ”offer”. De fleste af opskrifterne kan varieres i det uendelige, med lige præcis de grøntsager, frugt, nødder, kerner og bær man bedst kan lide.

Kosten går fint i tråd med de mest ”brugte” anti-inflammatoriske principper, som består af mange grøntsager, fisk, friske uforarbejdede råvarer og kostfibre. De er glutenfri og der er også plads til at være vegetar. Mange af opskrifterne kan suppleres med kylling eller fisk, så familien evt. også kan være med.

Funktionel kost kan ikke helbrede eller forhindre sygdomme alene, men meget tyder på, at kosten kan rykke os fra og sygdom og hen imod sundhed. Selv små ændringer i vores kostvaner kan føre til en positiv effekt på helbredet.

Bogen er udarbejdet i samarbejde med Institut for Biologisk Medicin. Den koster 150 kr. og kan bestilles på mail: kontakt@biologiskbalance.dk eller via kontaktformularen nederst på siden.

 

 

LÆS MERE OM KONSULTATION OG FORLØB

Ethvert skridt mod sundhed er meget personlig og individuel. Derfor får du et skræddersyet behandlingsprogram, der er tilpasset til netop dine behov.

LÆS MERE OM LENE LYSHOLM

Sundhed er et bredt og individuelt begreb, men for mig handler det primært om velvære og livskvalitet. Jeg hedder Lene og er lægeeksamineret Sundhedsrådgiver samt  Biopat/Naturopath i biologisk medicin.

kontakt 

kontakt

adresse

kontakt@biologiskbalance.dk

21 75 10 22

Rugvej 10, 4040 Jyllinge