fbpx

Rodfrugtmos er super nem at lave og opskriften er en god anledning til at få anvendt rester af rodfrugter i køleskabet. I denne bagte mos har jeg kun brugt pastinak. Du kan sagtens udskifte pastinak med en anden rodfrugt, bl.a. søde kartoffel, knoldselleri, persillerod, gulerod osv. Eller måske en blanding!

Ingredienser:

2 porrer
500 g. skrællede pastinakker
½ dl plantemælk
1 æg
2 – 3 spsk. revet parmesan (kan udelades)
1 tsk. havsalt

Tilberedning:

Pastinakker skrælles og skæres i tern. Skær top og bund af porrerne, rens dem godt for jord og del dem i mindre stykker.

Pastinakker og porrer kommes i en gryde og koges i ca. 20 min., indtil stykkerne er møre.

Vandet hældes fra gryden. Blandingen moses i gryden med en stavblender sammen med plantemælk og æg.

Til sidst blandes revet parmesan og salt i.

Tag et mellemstort ovnfast fad, smør det med lidt olie, og kom mosen i fadet. Fordel det rundt. Riv ekstra parmesan og drys på toppen, alt efter hvor meget du kan lide.

Bag mosen i ovnen i ca. 25 min ved 180-200 grader, til toppen er gylden.

 

Opskriften er fra Funktionel Kost. Læs mere eller køb bogen for 150 kr. her: Biologisk Balance | – Funktionel Kost