Bagt pastinak mos
Rodfrugtmos er super nem at lave og opskriften er en god anledning til at få anvendt rester af rodfrugter i køleskabet. I denne bagte mos har jeg kun brugt pastinak. Du kan sagtens udskifte pastinak med en anden rodfrugt, bl.a. søde kartoffel, knoldselleri, persillerod, gulerod osv. Eller måske en blanding!
Ingredienser
- 2 stk porrer
- 500 g skrællede pastinakker
- 0,5 dl plantemælk
- 1 styk æg
- 2-3 spsk revet parmesan (kan udelades)
- 1 tsk havsalt
Sådan gør du
- Pastinakker skrælles og skæres i tern. Skær top og bund af porrerne, rens dem godt for jord og del dem i mindre stykker.
- Pastinakker og porrer kommes i en gryde og koges i ca. 20 min., indtil stykkerne er møre.
- Vandet hældes fra gryden. Blandingen moses i gryden med en stavblender sammen med plantemælk og æg.
- Til sidst blandes revet parmesan og salt i.
- Tag et mellemstort ovnfast fad, smør det med lidt olie, og kom mosen i fadet. Fordel det rundt. Riv ekstra parmesan og drys på toppen, alt efter hvor meget du kan lide.
- Bag mosen i ovnen i ca. 25 min ved 180-200 grader, til toppen er gylden.
Noter
Opskriften er fra Funktionel Kost. Læs mere eller køb bogen for 150 kr. her