fbpx

Bagt pastinak mos

Rodfrugtmos er super nem at lave og opskriften er en god anledning til at få anvendt rester af rodfrugter i køleskabet. I denne bagte mos har jeg kun brugt pastinak. Du kan sagtens udskifte pastinak med en anden rodfrugt, bl.a. søde kartoffel, knoldselleri, persillerod, gulerod osv. Eller måske en blanding!

Ingredienser
  

  • 2 stk porrer
  • 500 g skrællede pastinakker
  • 0,5 dl plantemælk
  • 1 styk æg
  • 2-3 spsk revet parmesan (kan udelades)
  • 1 tsk havsalt

Sådan gør du
 

  • Pastinakker skrælles og skæres i tern. Skær top og bund af porrerne, rens dem godt for jord og del dem i mindre stykker.
  • Pastinakker og porrer kommes i en gryde og koges i ca. 20 min., indtil stykkerne er møre.
  • Vandet hældes fra gryden. Blandingen moses i gryden med en stavblender sammen med plantemælk og æg.
  • Til sidst blandes revet parmesan og salt i.
  • Tag et mellemstort ovnfast fad, smør det med lidt olie, og kom mosen i fadet. Fordel det rundt. Riv ekstra parmesan og drys på toppen, alt efter hvor meget du kan lide.
  • Bag mosen i ovnen i ca. 25 min ved 180-200 grader, til toppen er gylden.

Noter

Opskriften er fra Funktionel Kost. Læs mere eller køb bogen for 150 kr. her