fbpx

Hvad er en biopat?

En biopat er en komplementær behandler, der fokuserer på selve årsagen til sygdommen eller lidelsen. Fremfor kun at lindre symptomer arbejder biopaten med at styrke kroppens evne til at helbrede sig selv.

Ved hjælp af naturlige behandlingsmetoder og vejledning omkring kost og sund livsstil, hjælper jeg dig med at få bedre balance i din krop, og mere overskud til, at den kan helbrede sig selv.

En sund krop i naturlig balance kan ofte helbrede sig selv.

Hvad kan en biopat hjælpe med?

En biopatisk behandling kan være målrettet en eller flere symptomer og tilstande, og kan fx lindre eller behandle:

Biopatisk program

En biopatisk behandling kan styrke dit immunforsvar, øge udskillelsen af affaldsstoffer samt hjælpe med at genopbygge og stabilisere din krops naturlige balance.

Vores krop belastes i større eller mindre grad af fx forkert eller mangelfuld kost, genetiske anlæg, ændringer (eller ubalance) i hormonerne, stress eller søvnmangel. Det kan forstyrre kroppens egen balance og dens evne til selvregulering, og føre til forskellige symptomer eller decideret sygdom.

Når jeg lægger et biopatisk behandlingsprogram for dig, indeholder det forskellige elementer som sammen styrker dit immunforsvar, øger din udskillelse af affaldsstoffer samt hjælper med at genopbygge og stabilisere din krops naturlige balance.

Kost og ernæring

Sunde kostvaner og optimal ernæring er en væsentlig forudsætning ift. at skabe varige behandlingsresultater og forebygge sygdomme.

Jeg giver dig individuel vejledning i, hvilken type kost og kostvaner, der er bedst for din sundhed, dit helbred og de mål du gerne vil opnå.

Vitaminer og mineraler

Vitaminerne er livsnødvendige mikronæringsstoffer, som sammen med mineraler og forskellige sunde fedtsyre, er med til at sikre dit velbefindende, og at din krop kan klare dens mange funktioner. Ved sygdom og andre belastninger stiger kroppens behov for vitaminer, mineraler og fedtstoffer.

Jeg hjælper dig med at finde frem til, hvilke vitaminer, mineraler og fedtsyrer der vil øge din krops evne til at klare de belastninger den er udsat for.

Regulering

Regulering støtter og supplerer kost og ernæring, så din optagelse af næringsstoffer forbedres og kroppens evne til at udskille affaldsstoffer øges.

Jeg anviser ofte lægeurter eller homøopatiske lægemidler, hvor vi bruger planternes helende egenskaber til at afhjælpe ubalancer i din krop.

Symbioseterapi

Vores krop er afhængig af immunforsvaret. Fungerer det ikke optimalt, bliver vi syge. Vi kan også få infektioner og forskellige typer af symptomer som fx allergier, intolerance, smerte og evt. nedsat bevægelse, forkølelse eller influenzasymptomer.

Jeg anviser relevante kosttilskud, probiotika, præbiotika, urter og andre naturlige midler, som hjælper med at genopbygge din naturlige mikroflora på slimhinder, hud, luftveje og i dit tarmsystem.

Kostvaner og Funktionel kost

Sunde kostvaner handler om at spise og drikke sundt, afbalanceret og varieret, så kosten indeholder de nødvendige næringsstoffer, som kroppen har brug for. Sunde kostvaner har en positiv indvirkning på dit helbred og din livskvalitet.

Jeg vejleder i funktionel kost, som er designet til at forbedre kroppens funktion og sundhed, udover at kickstarte et vægttab eller blot at opretholde en sund vægt. Funktionel kost fokuserer på at tilføre næringsstoffer, der kan hjælpe med at forhindre eller reducere risikoen for sygdomme.

Funktionel kost kan også hjælpe med at øge dit energiniveau og forbedre din mentale sundhed. Det er vigtigt at huske, at funktionel kost ikke er en erstatning for medicinsk behandling, men kan være en nyttig tilføjelse til en sund livsstil.

Funktionel kost er baseret på videnskabelig forskning, der viser, at visse fødevarer kan have en direkte indvirkning på kroppens funktioner og systemer, og kan hjælpe med at forebygge eller behandle sygdomme og lidelser. Eksempler på funktionelle fødevarer er fx bær, grøntsager, nødder, frø og fuldkornsprodukter, der er rige på antioxidanter, fibre og andre næringsstoffer.