fbpx

Funktionel Kost

Sunde opskrifter, antiinflammatorisk kost og kost til varigt vægttab

Opskrifter - Funktionel kost

Opdag en verden af lækre og nemme funktionelle opskrifter, der kan hjælpe dig med at spise sundere i hverdagen og opnå sundere kostvaner på lang sigt. Funktionel kost er en tilgang til kost, der fokuserer på nærende og anti-inflammatoriske fødevarer, der understøtter og optimerer et velfungerende immunforsvar, som kan bekæmpe inflammation og mindske risikoen for sygdomme.

Opskrifterne er overvejende plantebaserede, nemme og lækre, og så kan de varieres i det uendelige. De er udviklet, så din krop kan få masser af næring og smag, og du vil kunne mærke de positive effekter på både din krop og dit sind. Uanset om du allerede går op i sundhed eller bare gerne vil passe lidt bedre på dig selv og spise sundere, så er opskrifterne tænkt som en inspiration til at udforske en verden af sunde og nemme retter, der kan give din krop alt det, den har brug for.

Lad dig inspirere og opdag en verden af sund og nærende mad, der giver dig både velvære og energi. God fornøjelse!

Lun bønnesalat
Opskrifter

Lun bønnesalat

Friske og sprøde bønner, asparges og broccoli får et lækkert pift med ristede sesamfrø og sennepskorn i denne nemme opskrift. Perfekt som en let ret eller en sund og lækker tilføjelse til en sund hovedret med f.eks. fisk eller kylling.

Læs mere »
Waldorfsalat
Opskrifter

Salat à la Waldorf

Sund waldorfsalat med skyr og spidskål. Denne salat a la Waldorf er en sundere og mere frisk version af den traditionel waldorfsalat. Dressingen er proteinrig og mere fedtfattig. Bladselleri og vindruer får selskab af spidskål, som giver salaten mere dybde og bedre mæthed.

Læs mere »
Opskrifter

Avokado og jordskok mos

Oplev en sund og velsmagende mos lavet af modne avocadoer, jordskokker og broccoli i en harmonisk blanding. Rig på gode fedtstoffer, fibre og vitaminer – en næringsrig godbid, perfekt som snack eller forret!

Læs mere »
Opskrifter

Rustik salat med beluga linser

Knasende frisk og farverig salat, der forkæler dine smagsløg! Denne rustikke salat er fyldt med sunde ingredienser, der giver både smag og næring og er et ernæringsmæssig powerhouse!

Belugalinser er en fremragende kilde til protein og fiber, der holder dig mæt og hjælper med fordøjelsen.

Læs mere »
Quinoa snacks
Opskrifter

Quinoa snacks

En velsmagende chokolade snack, lavet på sunde råvarer. Helt perfekte når du har lyst til lidt lækkert.

Quinoa er en ægte superfood – nærende, rig på protein og fuld af essentielle aminosyrer, der styrker din krop. Det er også glutenfrit og fyldt med fiber, der fremmer mæthed og fordøjelse. Når du puffer dem, bliver de lette og sprøde og får en mild og nøddeagtig smag.

Læs mere »
Bagte rødbeder
Opskrifter

Bagte rødbeder

Hurra for bagte rødbeder – sæsonens superfood! Ikke alene er de lækre, men de er også proppet med gode egenskaber, der vil gavne din krop på utallige måder. Rødbeder indeholder nitrat, der forbedrer udholdenhed og mindsker træthed efter træning. Fibrene er gode for fordøjelsen og styrker tarmfloraen samt blodsukkerniveauet. Denne enkle opskrift kombinerer det naturlige sødme fra rødbeder med en frisk og sprød kontrast fra granatæblekernerne.

Læs mere »
Spidskålssalat
Opskrifter

Spidskålssalat med dild dressing

En frisk og lækker salat, der vækker smagsløgene til live! Den sprøde spidskål og frillice salat kombineres med den aromatiske bredbladede persille, knasende rødløg, saftige grønne druer og ristede pinjekerner. Dressingen af cremefraiche og dild giver salaten et lækkert og cremet twist.

Læs mere »
Opskrifter

Blomkålsdeller

Har du en rest blomkål tilbage, kan det hurtigt blive til lækre blomkåldeller. Saftige indeni og sprøde udenpå.

Læs mere »
Opskrifter

Glutenfri boller

Der findes næsten ikke noget bedre end duften af nybagte boller. Her en skøn opskrift på glutenfrie boller, som kan bruges til hverdag og fest.

Læs mere »