fbpx

Bagte rødbeder med æble og mynte

Lene Lysholm
Ovnbagte rødbeder er lækkert og farverigt tilbehør til aftensmaden. Alternativt kan de serveres med en grøn salat og brød – og gøre det ud for et selvstændigt måltid. Du kan også lave rigeligt af dem, gemme en portion og bruge i en salat de efterfølgende dage.
Samlet tid 35 minutter
Ret Måltidssalater
Antal 2

Ingredienser
  

  • 400 gram rødbeder
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 styk citron
  • 2 spsk akaciehonning
  • 1 tsk tørret chili
  • 1 tsk havsalt

Topping

  • 50 gram fetaost
  • 1 styk æble
  • 1 håndfuld mynte

Sådan gør du
 

  • Tilberedning:
    Skræl rødbederne og skær bund og top af. Skær dem i tern på ca. 1 x 1 cm. Kom dem i en skål eller pose med olivenolie, citronsaft, honning, tørret chili og salt. Vend det hele godt sammen og lad det trække 1 times tid i køleskabet.
    Kom det hele i en bradepande, og fordel det godt ud, så rødbederne ikke ligger for tæt. Giv dem ca. 30-35 minutter ved 200°C, og vend dem undervejs. De skal stadig have ”bid”, når de tages ud af ovnen. Lad dem afkøle.
    Anret de bagte rødbeder på en sidetallerken eller et fad. Top med smuldret feta , æbler skåret i små tern og hakket mynte.
    Ønsker du hjælp til vægttab, få startet en nødvendig livsstilsændring, eller få støtte og indsigt til selv at mestre dine helbredsproblemer? Så se hvordan jeg kan hjælpe dig her: Sundhedsrådgivning

Noter

Opskriften er fra bogen Funktionel Kost, som du kan bestille her
Keyword Rødbede, Salat