fbpx

Glutenfri blomkålsdeller

Har du en rest blomkål tilbage, kan det hurtigt blive til lækre blomkåldeller. Saftige indeni og sprøde udenpå. 
Ret frokost, Snack

Ingredienser
  

  • 400 gram blomkålsbuketter
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 100 gram quinoa flager
  • 100 gram glutenfri havregryn
  • 1 tsk urtesalt
  • 1 spsk grov sennep
  • 2 æg
  • Vand eller lidt havremælk

Sådan gør du
 

  • Riv blomkål, løg og hvidløg groft, gerne i foodprocessor, og kom det i en skål. Tilsæt quinoaflager, havregryn, urtesalt og sennep. Tilsæt æg og væde. Farsen skal nu gerne have konsistens som tyk havregrød, så den er til at forme. Tilsæt evt. glutenfri havregryn, hvis konsistensen er for tynd eller mere væde hvis den er blevet for tør.
  • Lad den trække i ca. 30 min på køl. Form derefter 10-12 frikadeller med hænderne og fordel dem på badeplader beklædt med bagepapir. Sæt dem i ovnen ca. 20 min på 180 gr til de er gyldne.

Noter

Tip!
Kan holde et par dage i køleskabet og kan spises til frokost eller som tilbehør til en lækker salat.
 
Opskriften er fra Funktionel Kost. Læs mere eller køb bogen for 150 kr. her