fbpx

Der er ikke meget som slår nybagte, varme og sprøde vafler. De fungerer både som dessert eller tilsæt spinat i dejen så bliver de hurtigt til en indbydende forret eller en nem frokost. 

Ingredienser:

1 dl boghvedemel
1 dl glutenfri havregryn
1 dl mandelmælk
1 dl vand
0,5 dl quinoa flager
1 lille moden banan
1 spsk. chiafrø
½ tsk stødt kanel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
1 spsk. kokosolie – gerne smeltet
Lidt salt

Tilberedning:

Alle ingredienserne blendes med en stavblender og til sidst tilsættes kokosolien. Lade dejen hvile i 3-5 min, mens vaffeljernet bliver varmt. Det er ikke nødvendigt at bruge fedtstof på vaffeljernet da den smeltede kokosolie i dejen er tilstrækkelig. Kom ca. 1 – 1,5 dl dej på pladen (afhængigt af vaffeljernets størrelse) og bag ved middelvarme ca. 2-3 min pr. vaffel.

Opskriften er fra Funktionel Kost. Læs mere eller køb bogen for 150 kr. her: Biologisk Balance | – Funktionel Kost