fbpx

Glutenfri boghvede vafler

Der er ikke meget som slår nybagte, varme og sprøde vafler. De fungerer både som dessert eller tilsæt spinat i dejen så bliver de hurtigt til en indbydende forret eller en nem frokost. 
Ret Dessert, frokost, Snack

Ingredienser
  

  • 1 dl boghvedemel
  • 1 dl glutenfri havregryn
  • 1 dl mandelmælk
  • 1 dl vand
  • 0,5 dl quinoa flager
  • 1 stk lille moden banan
  • 1 spsk chiafrø
  • 1/2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 spsk kokosolie – gerne smeltet
  • Lidt salt

Sådan gør du
 

  • Alle ingredienserne blendes med en stavblender og til sidst tilsættes kokosolien.
  • Lade dejen hvile i 3-5 min, mens vaffeljernet bliver varmt. Det er ikke nødvendigt at bruge fedtstof på vaffeljernet da den smeltede kokosolie i dejen er tilstrækkelig. 
  • Kom ca. 1 – 1,5 dl dej på pladen (afhængigt af vaffeljernets størrelse) og bag ved middelvarme ca. 2-3 min pr. vaffel.

Noter

Opskriften er fra Funktionel Kost. Læs mere eller køb bogen for 150 kr. her