
Glutenfri boghvede vafler
Der er ikke meget som slår nybagte, varme og sprøde vafler. De fungerer både som dessert eller tilsæt spinat i dejen så bliver de hurtigt til en indbydende forret eller en nem frokost.
Ret Dessert, frokost, Snack
Ingredienser
- 1 dl boghvedemel
- 1 dl glutenfri havregryn
- 1 dl mandelmælk
- 1 dl vand
- 0,5 dl quinoa flager
- 1 stk lille moden banan
- 1 spsk chiafrø
- 1/2 tsk stødt kanel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 spsk kokosolie – gerne smeltet
- Lidt salt
Sådan gør du
- Alle ingredienserne blendes med en stavblender og til sidst tilsættes kokosolien.
- Lade dejen hvile i 3-5 min, mens vaffeljernet bliver varmt. Det er ikke nødvendigt at bruge fedtstof på vaffeljernet da den smeltede kokosolie i dejen er tilstrækkelig.
- Kom ca. 1 – 1,5 dl dej på pladen (afhængigt af vaffeljernets størrelse) og bag ved middelvarme ca. 2-3 min pr. vaffel.
Noter
Opskriften er fra Funktionel Kost. Læs mere eller køb bogen for 150 kr. her