Glutenfri boller
Der findes næsten ikke noget bedre end duften af nybagte boller. Her en skøn opskrift på glutenfrie boller, som kan bruges til hverdag og fest. De kan varieres, ved at tilsætte nødder, korn og/eller frø og kerner. Det giver en anden krumme og smager lige så skønt.
Antal 12 styk
Ingredienser
- 15 gram gær
- 5 dl lunken vand
- 20 gram loppefrøskaller (bage version)
- 65 gram boghvedemel
- 65 gram majsmel
- 1 tsk havsalt
- 270 gram glutenfri havremel
- 2 spsk ekstra jomfru olivenolie
Sådan gør du
- Rør gæren ud i det lunkne vand, og tilsæt loppefrøskaller. Rør godt, indtil konsistensen er som gelé
- Tilsæt resten af ingredienserne, og rør grundigt i 5 minutter. Det er nemmest at bruge en røremaskine.
- Mærk efter, om dejen kan klare mere havremel. Dejen skal være til at røre i, men uden at være for flydende.
- Dæk skålen med låg, og lad dejen hæve 1 time et lunt sted. Den kan også hæve natten over i køleskabet.
- Tag dejen op med en 2 spiseskeer, og sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, pensl med vand.
- Lad dem hæve yderligere 30 minutter, og bag dem ca. 12 minutter ved 180 grader.
Noter
Lidt af havremel kan erstattes af glutenfrie havregryn.
Derudover kan man eksperimentere med at tilsætte nødder, korn og/eller frø – det giver en anden krumme og begge dele bliver dejligt! Bag dobbeltportion og frys ned – hvis der altså bliver flere tilbage 🙂 Opskriften er fra Funktionel Kost. Læs mere eller køb bogen for 150 kr. her
Derudover kan man eksperimentere med at tilsætte nødder, korn og/eller frø – det giver en anden krumme og begge dele bliver dejligt! Bag dobbeltportion og frys ned – hvis der altså bliver flere tilbage 🙂 Opskriften er fra Funktionel Kost. Læs mere eller køb bogen for 150 kr. her