fbpx

Der findes næsten ikke noget bedre end duften af nybagte boller. Her en skøn opskrift på glutenfrie boller, som kan bruges til hverdag og fest. De kan varieres, ved at tilsætte nødder, korn og/eller frø og kerner. Det giver en anden krumme og smager lige så skønt. 

Ingredienser til 12 stk:

15 g gær
5 dl lunken vand
20 g loppefrøskaller (bage version)
65 g boghvedemel
65 gr majsmel
1 tsk. havsalt
270 g glutenfri havremel
2 spsk. ekstra jomfru olivenolie

Tilberedning

Rør gæren ud i det lunkne vand, og tilsæt loppefrøskaller. Rør godt, indtil konsistensen er som gelé

Tilsæt resten af ingredienserne, og rør grundigt i 5 minutter. Det er nemmest at bruge en røremaskine.

Mærk efter, om dejen kan klare mere havremel. Dejen skal være til at røre i, men uden at være for flydende.

Dæk skålen med låg, og lad dejen hæve 1 time et lunt sted. Den kan også hæve natten over i køleskabet.

Tag dejen op med en 2 spiseskeer, og sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, pensl med vand.

Lad dem hæve yderligere 30 minutter, og bag dem ca. 12 minutter ved 180 grader.

Tip!

Lidt af havremel kan erstattes af glutenfrie havregryn.
Derudover kan man eksperimentere med at tilsætte nødder, korn og/eller frø – det giver en anden krumme og begge dele bliver dejligt!

Bag dobbeltportion og frys ned – hvis der altså bliver flere tilbage 🙂

Opskriften er fra Funktionel Kost. Læs mere eller køb bogen for 150 kr. her: Biologisk Balance | – Funktionel Kost