fbpx

Kartoffel- porresuppe er en klassiker! Den er super nem at lave og har en dejlig mild og cremet smag. Her er den i en udgave med sprøde rugbrødscroutoner og belugalinser. God fornøjelse!

Ingredienser til 4 personer: 

1200 gr kartofler
900 gr porrer
2 spsk. Herbamare grøntsagsbouillon
2 l vand
Havsalt
Peber efter smag
1,5 dl havrefløde (almindelig fløde kan også bruges)
1 bundt persille til pynt
1 dl beluga linser

Croutoner:
4 skiver rugbrød
2 fed hvidløg
2 tsk olivenolie
0,25 tsk havsalt

Tilberedning:

Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Rens porrerne godt og skær dem i grove skiver. Hæld kartofler og porrer i grove stykker i en gryde sammen med vand og bouillon. Bring det i kog og lad det koge ca. 20 minutter, til alt er mørt.

Kog belugalinser efter anvisningen på pakken.

Skær rugbrødsskiver i tern og vend dem i olivenolie tilsat hvidløg. Fordel dem på en bageplade. Drys med salt. Sættes i ovnen på 180 gr i ca. 15 min. til de er sprøde.

Når grønsagerne er kogt færdige, blendes det hele til en glat suppe, som smages til med fløde, salt og peber

Server straks suppen med de kogte belugalinser og ristede rugbrødscroutoner. Pynt med et drys friskhakket persille.

 

Har du brug for flere grønne opskrifter, kan du købe Funktionel Kost for 150 kr. her: Biologisk Balance | – Funktionel Kost