Funktionel kost
Hvad betyder kosten for vores krop og hvad er funktionel kost?
Funktionel kost er nærende og forbundet med en række sundhedsmæssige fordele. Den er rig på vigtige næringsstoffer som vitaminer, mineraler, antioxidanter, fibre og sunde fedtstoffer. Formålet med funktionel kost er at understøtte og optimere til et velfungerende immunforsvar.
Om bogen
I bogen er der 28 lækre opskrifter, som alle er rige på de vigtige næringsstoffer og derfor medvirker til en række sundhedsmæssige fordele, som kan hjælpe og optimere immunforsvaret. Sidst i bogen er der et råvareskema samt madpyramide, der kan gøre hverdagen en smule nemmere og måske inspirere til nye madoplevelser.
Mad kan jo altid debatteres, men alle opskrifterne er udarbejdet med udgangspunkt i, at råvarerne arbejder i den rigtige retning, når det handler om at bekæmpe inflammationer i kroppen. På den måde håber jeg at kostforandringen bliver et tilvalg og ikke et ”offer”. De fleste af opskrifterne kan varieres i det uendelige, med lige præcis de grøntsager, frugt, nødder, kerner og bær man bedst kan lide.
Kosten går fint i tråd med de mest ”brugte” anti-inflammatoriske principper, som består af mange grøntsager, fisk, friske uforarbejdede råvarer og kostfibre. De er glutenfri og der er også plads til at være vegetar. Mange af opskrifterne kan suppleres med kylling eller fisk, så familien evt. også kan være med.
Funktionel kost kan ikke helbrede eller forhindre sygdomme alene, men meget tyder på, at kosten kan rykke os fra og sygdom og hen imod sundhed. Selv små ændringer i vores kostvaner kan føre til en positiv effekt på helbredet.
Bogen er udarbejdet i samarbejde med Institut for Biologisk Medicin. Den koster 150 kr. i trykt udgave og er gratis som PDF.
Den fysiske bog kan bestilles på mail: kontakt@biologiskbalance.dk
Du kan også hente bogen som PDF helt gratis her: