fbpx
Spidskålssalat

Spidskålssalat med dild dressing

En frisk og lækker salat, der vækker smagsløgene til live! Den sprøde spidskål og frillice salat kombineres med den aromatiske bredbladede persille, knasende rødløg, saftige grønne druer og ristede pinjekerner. Dressingen af cremefraiche og dild giver salaten et lækkert og cremet twist.
Ret Måltidssalater, Salat

Ingredienser
  

  • 1 stk. spidskålssalat hoved
  • 1 stk. frillice salat
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 lille rødløg
  • 1 håndfuld grønne druer
  • 1/4 dl pinjekerner

Dressing

  • 2 dl creme fraiche 9%
  • 1 bundt dild
  • Urtesalt

Sådan gør du
 

  • Skær spidskålen i tynde strimler evt med et mandolinjern.
  • Snit frillice salaten.
  • Hak bredbladet persille groft.
  • Skær rødløget i tynde skiver
  • Halvér druerne og fjern eventuelle sten.
  • Rist pinjekernerne let på en tør pande, indtil de bliver gyldne.

Dressing

  • Hak dilden fint og bland den sammen med cremefraiche. Smag til med urtesalt og justér mængden efter din egen præference. Rør godt rundt, indtil dressingen er ensartet.
  • I en stor skål blandes spidskål, frillice salat, persille, rødløg, grønne druer og ristede pinjekerner. Hæld dressingen over salaten og vend forsigtigt ingredienserne sammen, indtil den er jævnt fordelt.
  • Server straks, mens salaten er frisk og sprød. Du kan eventuelt drysse lidt ekstra dild og pinjekerner på toppen som pynt.
Keyword Salat