fbpx
Waldorfsalat

Salat à la Waldorf

Sund waldorfsalat med skyr og spidskål. Denne salat a la Waldorf er en sundere og mere frisk version af den traditionel waldorfsalat. Dressingen er proteinrig og mere fedtfattig. Bladselleri og vindruer får selskab af spidskål, som giver salaten mere dybde og bedre mæthed.
Ret Salat
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 250 gr spidskål
  • 2 stilke bladselleri
  • 2 dl vindruer
  • 1 dl valnødder
  • 2 stk. æbler

Dressing

  • 2 dl skyr naturel
  • 2 spsk. mælk eller vand
  • 2 spsk. akaciehonning
  • 1 spsk. dijonsennep
  • Lidt havsalt og friskkværnet peber efter smag

Sådan gør du
 

  • Snit spidskålen tyndt på et mandolinjern. Gør det samme med bladselleri.
  • Halvér druerne og fjern evt. sten.
  • Rist valnødderne let på en pande og hak dem groft når de er kølet af.
  • Skær æblerne i tern.
  • Vend spidskål, bladselleri, vindruer, æbler og valnødder sammen i en stor skål.
  • Rør skyr, mælk (eller vand), acaciehonning, dijonsennep, havsalt og friskkværnet peber sammen. Smag til og juster mængden af honning og sennep efter din præference.
  • Hæld dressingen over salaten og vend rundt, så alle dele er jævnt dækket af dressing.
  • Pynt evt. med ekstra druer og halve valnødder.