Funktionel Kost
Sunde opskrifter, antiinflammatorisk kost og kost til varigt vægttab
Opskrifter - Funktionel kost
Opdag en verden af lækre og nemme funktionelle opskrifter, der kan hjælpe dig med at spise sundere i hverdagen og opnå sundere kostvaner på lang sigt. Funktionel kost er en tilgang til kost, der fokuserer på nærende og anti-inflammatoriske fødevarer, der understøtter og optimerer et velfungerende immunforsvar, som kan bekæmpe inflammation og mindske risikoen for sygdomme.
Opskrifterne er overvejende plantebaserede, nemme og lækre, og så kan de varieres i det uendelige. De er udviklet, så din krop kan få masser af næring og smag, og du vil kunne mærke de positive effekter på både din krop og dit sind. Uanset om du allerede går op i sundhed eller bare gerne vil passe lidt bedre på dig selv og spise sundere, så er opskrifterne tænkt som en inspiration til at udforske en verden af sunde og nemme retter, der kan give din krop alt det, den har brug for.
Lad dig inspirere og opdag en verden af sund og nærende mad, der giver dig både velvære og energi. God fornøjelse!
Advokadosalat med beluga linser
Måltidssalat kan både spises til frokost og til aftensmad – men fælles for dem er, at de er ekstra mættende og derfor kan spises som et måltid i sig selv.
Grøntsagsdonut
Grøntsags donuts er et kæmpe hit til frokost eller som snack. De kan laves i så mange forskellige sunde varianter. Jeg har lavet dem med broccoli og spinat, men du kan erstatte dem med de fleste grøntsager.
Kartoffel-porresuppe
Kartoffel- porresuppe er en klassiker! Den er super nem at lave og har en dejlig mild og cremet smag. Her er den i en udgave med sprøde rugbrødscroutoner og belugalinser.
Pesto med broccoli stokke
Husker du at bruge broccoli stokkene? Lad være med at smide den ud. Den indeholder masser af de gode vitaminer og mineraler og smager skønt.
Bagt pastinakmos
Rodfrugtmos er super nem at lave og opskriften er en god anledning til at få anvendt rester af rodfrugter i køleskabet.
Glutenfri boghvede vafler
Der er ikke meget som slår nybagte, varme og sprøde vafler. De fungerer både som dessert eller tilsæt spinat i dejen så bliver de hurtigt til en indbydende forret eller en nem frokost.
Pastasalat med avokado
Her får du en skøn og virkelig velsmagende opskrift på en lækker glutenfri pastasalat af grøn linsepasta med pesto, avokado og bønner.
Sprøde polentafritter
Hvis du endnu ikke har smagt polentafritter, så vil jeg varmt anbefale dig at prøve. Måske som et lækkert alternativ til nytårsmenuen. Fritterne er super sprøde og dækket af et gavmildt lag parmesan og lidt frisk rosmarin.
Bagte rødbeder med æble og mynte
Ovnbagte rødbeder er lækkert og farverigt tilbehør til aftensmaden. Alternativt kan de serveres med en grøn salat og brød – og gøre det ud for et selvstændigt måltid. Du kan også lave rigeligt af dem, gemme en portion og bruge i en salat de efterfølgende dage.